Un monstre

Necessitàvem un instrument per a dignificar la llengua catalana i han creat el que més la denigrarà; necessitàvem un instrument per a integrar els nouvinguts i n’han perpetrat un pensat perquè aquells i els que hi són de sempre pensin que el català és pura inutilitat; necessitàvem un instrument per a recuperar l’orgull de poble i ens n’han endinyat un destinat a fer-nos creure part de la pitjor pijeria forastera. Si voleu saber què és la més baixa de les baixeses, la pèrdua total del sentiment de vergonya, l’abjecció en grau màxim, mirau Encastados de la vida (dimecres a les 23 h a IB3).

7 comentaris

7 comentaris rebuts

  1
 1. Biel - 15 setembre 2005 1:29 pm

  No t gaire a veure. Esteim acostumats que les empreses i els comeros no emprin gens el catal. Per com a mnim les institucions subvencionades per l’Administraci haurien de donar l’oportunitat d’utilitzar-lo. I l’Administraci hauria de vetllar perqu fos aix.
  Mirau la web del Menorca Bsquet, antiga Salle Mahn…

  http://www.menorcabasquet.com/

 2. 2
 3. Biel - 15 setembre 2005 1:32 pm

  Ja s que e lque dir no t gaire a veure amb PP3.
  Esteim acostumats que les empreses i els comeros no emprin gens el catal. Per com a mnim les institucions subvencionades per l’Administraci haurien de donar l’oportunitat d’utilitzar-lo. I l’Administraci hauria de vetllar perqu fos aix.
  Mirau la web del Menorca Bsquet, antiga Salle Mahn…

  http://www.menorcabasquet.com/

 4. 3
 5. Llus Cerd Fernndez - 15 setembre 2005 2:38 pm

  Bibiloni, totalment d’acord amb tu.
  Biel: "esteim" s un vulgarisme que en mallorqu tradicional i correcte sempre s’ha dit i escrit "estam"; i "vetllar" s una grafia que representa sa pronunciaci catalana (a ses Balears sa forma tradicional parlada i escrita s "vetlar").

 6. 4
 7. Biel - 16 setembre 2005 8:11 am

  Encara que vaig escriure el text rpidament, em faig responsable de les errades que hi pugui haver. Tens ra, hauria d’haver escrit "estam". Anava a fer un parell de comentaris per no val la pena.
  El que s et comentar s que potser tot el que dius (i com ho escrius) ho dius de bona fe, per la teva proposta ortogrfica s secessionista. Adoptar-la seria comenar un procs sense retorn. El PP n’estaria encantat. Primer li canviam l’ortografia, desprs el nom… i finalment la deixam de parlar perqu, qu collons, s una llengua petita i s millor parlar castell.
  Vols un exemple? El gallec.

 8. 5
 9. Biel - 16 setembre 2005 8:49 am

  Perd: en vols un exemple?

 10. 6
 11. Un indgena - 16 setembre 2005 11:24 am

  Per Llus! Si segueixes llegint blocs pancatalanistes com aquest, acabars tenint una lcera. Segur que els de ses llengos tenen uns frums meravellosos on t’ho passaries molt b. Hi ha vida all fora 😉

 12. 7
 13. Llus Cerd Fernndez - 17 setembre 2005 2:08 pm

  Biel, sa meva "proposta ortogrfica" no pot esser mai secessionista perque sempre he tengut ben clar que una llengua noms ha de tenir una ortografia reconeguda. Si volgus fer secessionisme comenaria emprant grafies com "oreia", "riaia", "consei" que no he fet servir mai. Una altra cosa ben diferent s respectar ses modalitats fontiques, morfolgiques, sintctiques i lxiques prpies de cada lloc, que no t res a veure amb s’ortografia. Trobes que s secessionista emprar formes baleriques com "jo pens", "jo som", "jo tenc", "red", "enganar", "coa", "vetlar" "ametla", etc.? Si trobes que ho s, haurs de reconixer que tamb s secessionista s’Institut d’Estudis Catalans, que les ha admeses normativament.

  Indgena, no passis pena per sa meva salut: s’edat m’ha tornat escptic, i s’escepticisme s un bon mecanisme de prevenci contra s’lcera. Una altra cosa s que, per mor des teu fanatisme, no puguis sofrir sa meva presncia en aquest frum. Emper en aquest cas es problema s teu, no meu. Per altra banda, te faig a sebre que es de "ss llngos" sn tan fantics com tu i, per aix mateix, m’estimen tant com tu. Aix que no te queixis tant.

Podeu deixar un comentari