Un “català” al Canal 9

Aquest és Josep Puigbò, periodista conegut de sobra. El recordam dirigint i presentant el Telenotícies Migdia o el programa Àgora, del 33. També ha presentat el Telediario de TVE i El debate de la 2, entre altres programes.
M’assabent que ara l’han fitxat al Canal 9 per a presentar un programa de debat. I tot d’una m’he imaginat el periodista d’Olot fent pràctiques intensives de fonètica valenciana per tal d’amagar una procedència geogràfica que podria causar-li problemes, o podria causar-los als mandarins de la cadena. No puc oblidar l’ínclita Salomé, que temps hi ha presentava un programa al canal valencià parlant un estrident apitxat de peixatera. Però ràpidament he sortit de dubtes: el programa serà en espanyol. Clar, no pot ser i, a més, és impossible que un principatí surti al Canal 9 parlant com sa mare o son pare li van ensenyar. Semblaria que és la mateixa llengua que la dels valencians, i això no és assimilable pel muntatge blaver. A més, en els canals del PP els programes que no són per a fer riure van en la llengua de les coses serioses.

4 comentaris

4 comentaris rebuts

  1
 1. Pere - 02 octubre 2005 8:58 pm

  Cadasc fa el que vol. Ja sabem qu pensa el PP sobre la llengua catalana. El que no sabem s qu en pensa Jos Puyb.

 2. 2
 3. OPB - 03 octubre 2005 11:09 pm

  Ens fan illusi amb lo de que presentar un programa un catal i desprs ens l’estaquen amb castell, ja m’extranyava a mi de Canal Blau

 4. 3
 5. Tatxenko - 04 octubre 2005 5:38 pm

  El programa es dir, no s conya, "PARLEM CLAR". Clar i castell, no?
  Per cert, felicitats pel blog, que m’encanta!

 6. 4
 7. Llus Cerd Fernndez - 07 octubre 2005 8:51 pm

  Criticau un programa que no sha comenat a emetre i un periodista que ha fet programes en catal a sa TV3. De moment, just sabem que es nou programa den Puigb que emetr es Canal 9 t es nom en catal. Per qu no esperau a veurel i a continuaci ja el criticareu si pertoca?

Podeu deixar un comentari