Eleccions 2007

El PSM és un partit que ha jugat un rol decisiu en la història de Mallorca les darreres dècades, i l’ha de continuar jugant (igual que els homòlegs de les altres illes). Això és tan cert com el dret que té ERC d’existir a les Illes i al País Valencià. Perquè hi ha molts de ciutadans que creuen en la nació de Salses a Guardamar que pensen que un partit d’àmbit nacional és l’instrument més eficaç per a servir els interessos del país. Però anar separats a les eleccions en aquests moments és una barbaritat. Per moltes que siguin les diferències que separen els partits que obeeixen i serveixen només aquest país, la situació actual és tan lluny dels objectius d’uns i altres que anar cadascú pel seu vent només representaria la victòria del PP. I ara no hi ha cap prioritat ni cap urgència major que alliberar aquestes illes del PP. Fins i tot s’haurien de fer tots els esforços que fessin falta perquè Unió Mallorquina pogués incorporar-se també al projecte, si calgués fent sacrificis i renúncies provisionals, en nom d’una intel·ligent distinció entre allò que és necessari i allò que cau de la post (cau de la post el manteniment d’una identitat cultural que se’n va en orris, sense la qual no hi ha país ni hi ha res). Quan hàgim alliberat aquestes belles illes de la bèstia i els seus habitants comencin a deixar enrere el provincianisme en el moment d’anar a l’urna, serà el moment de posar l’accent en les diferències que separen els qui ara no es poden permetre el luxe d’anar dividits.

4 comentaris

4 comentaris rebuts

  1
 1. Mateu Mas - 14 octubre 2005 3:05 pm

  Estic d’acord en qu ens trobam en una situaci en la que ERC i el PSM no es poden permetre el luxe d’anar separats. Som militant d’ERC i crec que cada partit ha de mantenir la seva autonomia, per, davant unes eleccions, i per pura estratgia electoral, s necessari fer una passa de maduresa pensant en el pas i anar en coalici.

 2. 2
 3. Antoni Martiez - 15 octubre 2005 1:44 pm

  Totalment d’acord! Cal treballar per una coalici nacionalista que aglutini els tres partis (PSM-ERC-UM) de cara a les properes eleccions. La decisi d’anar-hi per separat s, donades les circumstncies actuals, totalment sucida. El ms banastre ho veu, que la uni fa la fora.

 4. 3
 5. Joan M. - 17 octubre 2005 3:35 pm

  Jo, amb UM no vaig ni a fer un tallat. Cada oveja, con su pareja.

 6. 4
 7. Pere - 21 octubre 2005 10:52 pm

  Estic d’acord amb en Joan, UM ha deixat a les clares que no s nacionalista quan s’ha ajuntat amb el PP, pens que des del 2003 hauria d’estar fent oposici si fos un partit poltic, es problema s que s un sindicat econmic que s’ha tret es cif de partit poltic per poder navegar millor. La resta els hi importa un rave. Delenda est UM

Podeu deixar un comentari