Curts de gambals i curtíssims d’escrúpols

Imatge de la coberta del llibre Polèmica d'en Pep Gonella. Clic per a ampliarEl problema no és que tres o quatre individus sense el més mínim sentit del rídícul, o simplement que “no hi són tots”, facin el pallasso i muntin una “Academi de sa llengo baléà” i facin una gramàtica. El problema és que hi pugui haver un diari que en faci notícia i els dediqui una pàgina. Cosa que vol dir que aquest presumpte mitjà de comunicació ha arribat a un nivell de degradació que demana una mica d’anàlisi. Ja no és una qüestió d’ideologia sinó de decòrum professional. Si a un país normal hi hagués algun diari que donàs reiteradament la categoria de notícia (amb una pàgina sencera) al fet que qualsevol boig digués animalades, com que l’anglès deriva del rus o que les papallones són mamífers, rebria suport de cap institució en forma de publicitat o altres? Com es repartiria, en cas afirmatiu, la vergonya entre els curts de gambals, el diari i els responsables de les institucions?

1 comentari

1 comentari rebut

    1
  1. Llus Cerd Fernndez - 21 desembre 2005 5:07 pm

    Sa foto que illustra es comentari s de sa portada des llibre ‘Polmica d’en Pep Gonella’, per en Gonella mai va defensar s’existncia d’una "llngo bl" diferent de sa catalana i sa valenciana. Al contrari: va escriure que "es mallorqu constitueix un catal ms pur i manco castellanitzat que es que empren certs intellectuals fabristes" (plana 135 des llibre).

    Vull recordar que aquella discussi feia referncia a s’s de ses modalitats mallorquines i no a s’unitat de sa llengua, que en Gonella no va posar en dubte mai. Per tant, s un error i, en certs casos, una manipulaci interessada i malintencionada anomenar "gonellistes" aquells que defensen una "llngo bl" diferent de sa catalana i sa valenciana.

Podeu deixar un comentari