Carrers de Palma (7)

Una altra xerradeta sobre els noms dels carrers de Palma, avui les antigues portes i la toponímia que ha generat.

 

Podeu escoltar tots els àudios aquí.


La porta del Camp segons una aquarel·la de Bartomeu Ferrà. La creu encara hi és.

 


Una altra vista segons Bartomeu Ferrà

 


La porta de Sant Antoni

 


La porta Pintada amb Santa Caterina de Sena darrere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La porta Pintada amb el convent dels caputxins

 

 


La nova plaça de la porta Pintada, una part de la qual es deia Joanot Colom i l’altra, Eusebi Estada (ara, plaça d’Espanya)

 


La porta de Jesús des de l’interior

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

la porta de Santa Catalina

2 comentaris

2 comentaris rebuts

    1
  1. Stephen - 08 gener 2011 11:59 pm

    Hola! Jo som nascut a Los Angeles a Calfòrnia i em va interessar moltíssim la relació que mencionà vostè amb el Convent dels Àngels de Jesús. Tenc un dubte, però, perquè el nom sencer de Los Angeles és “El Pueblo de Nuestra Señora Reina de los Ángeles sobre el río de Porciúncula” … o sigui que no quadra exactement. A mi m’havien explicat que en Serra va anomenar vàries ciutats a Califòrnia segons les dedicacions de les capelles del seu monestir a Petra (o a Palma?). No he pogut visitar aquest convent (on sigui) per verificar-ho. Doncs bé, interessant.

  2. 2
  3. Bernat - 17 gener 2011 12:13 am

    A prop de la plaça de la porta Pintada, hi ha el carrer Reina Esclarmunda (abans Reina Esclaramunda). Sobre aquest nom medieval de dona, em fa dubtar la grafia amb u. Sembla que el nom tradicional en català era Esclarmonda (potser hi podríem trobar variants, però la principal era Esclarmonda), l’Alcover Moll només recull aquest nom escrit així, però avui dia s’ha optat pel nom amb u (l’enciclopèdia catalana). Hom pot pensar que és una variant més sàvia, més pròxima del llatí, però crec aquí també hi té més a veure la semblança amb el castellà Esclaramunda que l’etimologia llatina. Tu què en penses?

Podeu deixar un comentari