Amb les herbes molles…

Air Berlin, aquesta companyia dirigida a Espanya per nacionalistes espanyols de la pitjor classe que menypreen la nostra llengua i el nostre país, ha celebrat el trentè aniversari. Als fastos celebrats a Mallorca hi havia una representació dels nostres polítics que, malgrat que la companyia ens menyspreï, anaren a fer el randivú (llepar el cul, en llenguatge més pròxim). Vaig sentir un tros del discurs d’un d’ells per la ràdio. Era Miquel Nadal i parlava… en castellà.

8 comentaris

8 comentaris rebuts

  1
 1. Carmelu - 01 maig 2009 9:03 am

  Entenc que et dolguis, però es que estem molt lluny d’una normalització, i es bastant possible, que ja sigui massa tard si no hi ha una molt potent reacció en contra que podría aturar el procés.
  Aquest procés pot-ser tampoc te que veure amb el “nacionalisme espanyol”, almenys en aquest cas, simplement es el corrent dominant al mon de l’empresa, per conveniencia. Perque l’empresa es desenvolupa en un marc donat per l’Estat, i especialment en mon dels transports internacionals: la reglamentació i les decisions que els afecten es prenen a Madrid, per part d’AENA i per part del Govern, per tant es natural que l’empresa s’hi vulgui acostar i les autoritats locals i els costums locals siguin més aviat un estorb o una curiositat folclórica per ells.
  Dit d’una altra manera, Air Berlin pot ignorar i fins i tot menysprear la llengua del pais perque els que manen (AENA, etc…) en son indiferents quan no directament hostils. Això es evidentment una situació colonial, però Air Berlin no es el colonitzador, només es mou el millor possible en un marc creat pel colonitzador.

 2. 2
 3. Joan A. - 01 maig 2009 11:00 am

  L’escala de valors d’alguns polítics: poder, vots i doblers. Llengua i cultura: en un museu i a un racó.

 4. 3
 5. Antoni Llull Martí - 01 maig 2009 4:47 pm

  Referent al que diu Carmelu, jo també crec que els d’Air Berlin actuen així perquè s’han trobat amb què la situació creada per les màximes autoritats espanyoles és el marc més convenient per a desenvolupar el seu quefer comercial. És ben segur que si vessin que la nostra llengua és valorada i estimada pels mallorquins, i si més no respectada com cal pel govern d’Espanya, actuarien d’una altra manera. I no solament les empreses alemanyes, sinó les de qualsevol altra part del món, i fins i tot els immigrants, legals i il·legals, que han vingut a parar, per voluntat pròpia o forçats per les circumstàncies, a Catalunya o a la nostra illa.

 6. 4
 7. Josep-Joan Rosselló - 01 maig 2009 6:36 pm

  Un exemple de l’estmació vers la llengua per part dels nostres empresaris:

  http://peprossello.balearweb.net/post/69475

 8. 5
 9. Violeta - 05 maig 2009 11:46 pm

  Tots els polítics, s’han retratat ben cofois al costat d’un personatge tan indigne com és el sr. Middelmann que a més a més és és el president del Foment del Turisme.
  Ja teniu raó, els mallorquins som unes herbes ben molles.

 10. 6
 11. joliver - 06 maig 2009 12:42 pm

  Aquest senyor alemany citava a Carles V, bé, també hauria pogut parlar de la “tradicional aliança” entre el Sacre Imperi i el regne d’Aragó. Això segons convingui. Simplement l’interessa estar en bona sintonia amb les autoritats espanyoles, que encara no s’han fet ressó de la naturalesa miltilingue de l’Estat, ni s’en feran mai.

 12. 7
 13. biel - 10 maig 2009 11:55 am

  jo jà no compraré mai més cap botella de macià batle, no hi ha res més trist que un fill que ajudi al maltratador i violador de la seva mare, i qui ajuda a destruïr la patria i el poble dels seus avantpassats fa temps que ha deixat de ser persona.
  obviament també fa temps que vaig decidir no comprar pus mai res a Air Berlin, em sentiria igual d’incomode que volant amb avions de la SS, Gestapo, talibans, israelians i altres trepitjadors de drets humans dels altres como encara hi ha pel món.

 14. 8
 15. Charles - 31 octubre 2009 12:02 pm

  alemany citava a Carles V, bé, també hauria pogut parlar de la “tradicional aliança” entre el Sacre Imperi i el regne d’Aragó. Això segons convingui. Simplement l’interessa estar en bona sintonia amb les autoritats espanyoles, que encara no s’han fet ressó de la naturalesa miltilingue de l’Estat, ni s’en feran mai.

Podeu deixar un comentari