Que circuli

Air Berlin Per què pos aquesta imatge aquí? Perquè ells continuen. Aquests dies l’inefable Middelmann continuava amb la seva verborrea agressiva contra la nostra llengua. Avui tenen la barra de posar un anunci en espanyol en plena portada del Diari de Balears. Una escopinada a la cara dels lectors, un desafiament, una provocació, una mostra del seu espanyolisme militant i el seu colonialisme descarat. Doncs vénga, que la imatge d’aquí dalt circuli per Internet. Ells contra els Països Catalans i nosaltres contra ells.

Precedents: Air Berlin

15 comentaris

15 comentaris rebuts

    1
  1. Joan A. Coll - 03 novembre 2008 10:43 pm

    “Ells contra nosaltres? Idò nosaltres contra ells!”. No sé per què, però aquest principi a mi em grinyola… És la llei del talió la que realment fa avançar les societats?

  2. 2
  3. G. Bibiloni - 03 novembre 2008 11:17 pm

    Jo en diria legítima (i necessària i urgent) defensa. No crec que tingui res a veure amb la llei del talió. Aquesta seria una cosa així com si una empresa catalana anàs a fer negoci a Alemanya i insultàs la llengua alemanya i els alemanys per voler-la usar (ull per ull i llengua per llengua). Inimaginable: ni els catalans som tan estúpids ni ells són una colònia de ningú.

  4. 3
  5. Joan A. Coll - 03 novembre 2008 11:48 pm

    Professor, no és el fons de la qüestió el que discutesc, evidentment. És la càrrega bel.licosa del plantejament el que no m´agrada, el “nosaltres contra ells”, com palestins carregats de raons vs israelians carregats de raons. El “cap agressió sense resposta” (igualment agressiva, s´entén). Estic convençut que un cop passada la primera fúria (“foria”, que diuen per segons quins pobles de Mallorca) hem de ser capaços de trobar maneres més sofisticades de respondre. I potser també ens hauríem de demanar per què dB ha acceptat col.locar l´anunci de la manera que ho ha fet (a primera plana i en castellà).

  6. 4
  7. G. Bibiloni - 04 novembre 2008 12:19 am

    La càrrega bel·licosa surt quan l’agressió arriba a uns límits inaguantables, per molt pacífic que sigui un —i jo ho solc ser bastant— i per molt donat a considerar les raons de tothom. I discrep, també respectuosament, de la comparació amb els palestins i israelians. Això d’Air Berlin no és un poble contra un altre, sinó la part més digna d’un poble, el nostre, contra quatre impresentables.

  8. 5
  9. Tomeu - 04 novembre 2008 2:50 am

    La resposta és dignitat: contra el feixisme d’eixa empresa, dignitat nacional. Eixe és la resposta i la solució. Poc a poc ho aconseguirem, perquè nosaltres tenim la raó i sabem gestionar-la.

  10. 6
  11. Eva - 04 novembre 2008 9:45 am

    I per què els ho publiquen així? Per què els lectors no es queixaran?

  12. 7
  13. Llibertat - 04 novembre 2008 10:03 am

    El que és indignant és que el Grup Serra accepti aquests anuncis. No ho ha fet mai amb ningú i ho fa ara amb en Middelmann? Ja és perquè a aquest li encantaria que féssim boicot al “nostre” diari, però un mínim de respecte cap als lectors sí que podem exigir als Serra, Si jo hi col·laboràs com a mínim posaria condicions.

  14. 8
  15. Anònim - 04 novembre 2008 4:31 pm

    Aquesta campanya no hauria de ser en contra del senyor Middleman en lloc de ser en contra d’air berlin?

  16. 9
  17. Joan Gabriel Mora - 04 novembre 2008 8:30 pm

    Veiam, el que una empresa publiqui un anunci al DDB en una llengua altra que el català en principi no hauria de ser objecte de controvèrsia; és una decisió legítima de l’empresa. El que passa és que darrere l’anunci polèmic en qüestió tenim el controvertit Middelmann, qui, tot i ostentar un càrrec de notorietat pública a Mallorca com a president del Foment del Turisme, té la barra de manifestar el seu menyspreu per la nostra llengua i el seu rebuig de la nostra identitat quan de la nostra identitat fem reivindicació política.
    Joan A. Coll, trobes que a sobre hem de tenir amb ell i els qui són com ell delicadeses i consideracions políticament tan correctes com moralment flonges?

  18. 10
  19. Joan A. Coll - 05 novembre 2008 1:32 am

    Amic JGM, pens que la correcció (sense cognoms) convé mantenir-la de totes totes, pel bé de la nostra causa. Costa, quan la sang bull, però per alguna cosa som més que sang. Si la volen perdre “ells”, com sovint fan amb els seus lladrucs habituals, que ho facin. Respecte al grau de turgència de les consideracions morals de cadascú, doncs això, que cadascú les infli o les desinfli com bonament pugui. Però no és un tema de moralitat. És dignitat del que hauríem d´estar parlant. Cerquem la manera de recuperar-la, mantenir-la, engrandir-la. Si ho aconseguim, la resta n´hauria de ser simplement la conseqüència natural.

  20. 11
  21. Dessmond - 05 novembre 2008 11:12 am

    Ahir vaig veure a TVres que l’inefable Rafa Nadal per tornar cap a casa ho feia amb aquesta línia aèria. Déu els cria…

  22. 12
  23. Joan Gabriel Mora - 05 novembre 2008 9:09 pm

    Amic Joan A. Coll. La moral, en sentit ampli, camina de bracet amb la dignitat. És en aquest sentit que he usat el terme ‘moral’. D’una altra banda, no tenc cap dubte que tant el professor Bibiloni com tu i la majoria dels qui participen en aquest blog teniu un gran sentit de la dignitat i una presència d’ànim de pedra picada. I hi teniu més mèrit que jo, que escric els meus petits comentaris des de la comoditat de la llunyania de la nostra terra i de la pobra i malmenada llengua que estimam tant. Una abraçada.

  24. 13
  25. Pep - 05 novembre 2008 10:36 pm

    Que voleu que us digui ? Avui he anat i tornat d’Alacant amb Air Berlin i la setmana passada vaig fer el mateix en un viatge a Santiago de Compostela. Air Berlin ofereix un dels millors serveis i ha fet de Mallorca un nus de comunicacions molt bo. La qualitat oferida en els vols està per damunt de l’habitual i el preu éstà dins la mitjana. Crec per tant, que cal diferenciar les coses i tractar-les d’altre manera. M’agradaria que parlessin en català (cosa que les altres companyies no sempre fan) i m’agradaria que el seu representant tengués més sentit comú i més respecte cap a noltros, però una cosa no lleva l’altra. No crec que atacar el servei sigui ni oportú ni intel·ligent

  26. 14
  27. Albert - 07 novembre 2008 2:37 pm

    En tot cas hauríem de queixar-nos com ja feim, i sobretot, demanar explicacions al Grup Serra, que és qui al cap i a la fi ha ballat al so de la cançó d’aquests fatxes. Es al Grup Serra que hem d’estirar de les orelles per haver-se baixat els calçons davant d’Air Berlin, tot per un grapat d’euros.

  28. 15
  29. Joan A. Coll - 09 novembre 2008 1:02 pm

    Una companyia de transport marítim tan “nostra” com Baleària fa uns anys utilitzava el català. En els darrers, en canvi, practica el monolingüisme castellà, i com a molt, el bilingüisme castellà-anglès macarrònic. I ningú no protesta.

Podeu deixar un comentari