Més veus contra el desbarat

Com un discret però constant degotís van manifestant-se tots aquells que no es resignen amb els desbarats ortogràfics que han fet de la blogosfera catalana un campi-qui-pugui terminològic indigne d’un país que ha donat a la lingüística fabres, coromines, molls i alcovers (i molts d’altres). Aquí en teniu una altra mostra, d’aquestes que ajuden a cordar-se les calces.

[actualització, 30.05.06] La nota d’Amadeu Corbera, El BLOC als blogs em suggereix aquesta actualització, però en Benjamí se m’ha avançat a dir el que jo volia dir. Ara que a Mallorca tot el discurs polític va de bloc per amunt i bloc per avall, alguns bloguistes que s’aferren a l’error colossal del Termcat faran ballar les neurones dels pobres lectors en multitud de vegades que hauran de cavil·lar si un bloc és un weblog o el nou “subjecte polític” que aquests dies ens ha tret de l’ensopiment.

5 comentaris

5 comentaris rebuts

    1
  1. Xavier - 18 maig 2006 3:08 pm

    Gabriel:
    Per què aquesta obsessió per la paraula bloc? He pensat abans que es tractava d’una analògia com bloc de notes. Però quan us he llegit m’adono que havia conclòs erradament.
    Em perdonarà perquè visc a Canadà i no segueixo assíduament la controvèrsia lingüística encara que segueix les grans línies.
    Personalment sempre he utilizada la paraula blog i el seus derivats.
    Admeto que no escric gaire bé el català al meu blog perquè és que gairebé sóc un autodidatic amb tots els vicis i virtuts.

    Moltes gràcies pel seus articles. Sempre aprenc novetats

  2. 2
  3. Jaume - 18 maig 2006 3:09 pm

    Aquesta presentació de MésVilaWeb és ben curiosa. Explica "Blocs" com a marca, i llavors mescla blog i bloc com a genèric, de vegades amb virguletes. Però sembla que el joc de paraules bloc -com l’Aplek Folc o la revista de jazz Jaç– no és de MésVilaWeb, com diu en Toni Ibàñez, sinó de Cibernautes, que és anterior.

  4. 3
  5. Toni Ibàñez - 18 maig 2006 3:10 pm

    Vols dir que en treurem l’aigua clara?

    Bloc = Quadern de paper
    Blog = Quadern digital

    Bloquejar?!!!
    Blogejar

    Bloquer?!
    Bloguer o blogger

    Blocosfera o Bloquesfera?!!
    Blogosfera o CATOSFERA

    ETc.

    ¿Calces o tanga?

  6. 4
  7. Marc - 19 maig 2006 2:20 pm

    Toni, ni calces ni tanga, … escanya-pets.

  8. 5
  9. G. Bibiloni - 19 maig 2006 2:40 pm

    Nois, serietat. Que les calces no sempre són les peces que embolcallen i donen oportuna custòdia a la part més íntima del cos femení. I, si algú no ho sap, que miri al diccionari què vol dir "cordar-se bé les calces". 😉

Podeu deixar un comentari