El PSOE una vegada més

El Govern espanyol, és a dir el PSOE, ha tornat a menysprear per enèsima vegada la filologia, les sentències dels tribunals, el sentit comú i ha tornat a fer el rídicul. Ara ha penjat una pàgina web (permisoporpuntos.es) en les “cinc” llengües que, segons ells, hi ha a l’Estat espanyol. La versió catalana i la valenciana, com sempre es diferencien per quatre detallets morfològics.

Recordem el full de serveis (els darrers) del PSOE a la llengua catalana: es nega sistemàticament a reconèixer en els fets (les webs oficials o els papers de la declaració de la renda) la unitat de la llengua catalana, oferí a Europa un sainet lamentable presentant dues versions catalanes de la Constitució europea, es negà a admetre a tràmit una proposició de llei de llengües que podria tancar molts de problemes, es negà a resoldre per a sempre el problema del secessionisme valencià en el tràmit de l’Estatut (tenia prou vots per a fer-ho) i fa poc s’ha negat a acceptar l’oficialitat del català a Aragó. Brillant.

Avui en la tramitació de l’Estatut de les Illes ha renunciat a la igualtat entre el català i l’espanyol. Però això mereix un altre comentari, i, en tot cas, el judici l’haurem de fer quan es facin les votacions a Madrid.

3 comentaris

3 comentaris rebuts

    1
  1. Benjamí - 13 juny 2006 9:28 pm

    Per quan l\’andalusa? M\’ho puc imaginar: «Pisha, amo a condusí mehó»

    O potser és que no volen «hasé un corrá con el apañó»?

    L\’altre dia, culejant el sintonitzador de Digital+, també hi vaig veure el català i el valencià entre les opcions de llengua. Però vaig estimar-me més pensar que no havien tingut lloc a la pantalla per obrir un nou sub-menú «disbarats lingüístics» dins l\’apartat idioma.

  2. 2
  3. Kapde - 13 juny 2006 11:31 pm

    PP i PSOE, PSOE i PP. Poli bo, poli dolent.

    LOAPA, sucursalització del PSPV…

    Amb els vascos van topar. Que si no…

  4. 3
  5. sebiante - 08 agost 2006 4:40 pm

    En el PSOE predomina, lingüísticament,el desig d´uniformització estatal en castellà-espanyol. Per a ells, els “problemes” regionals o nacionals perifèrics són poc més o menys que mosques colloneres que l´únic que fan és donar pel sac i retardar la solució de les grans qüestions generals, centrals, que projecten damunt tota la societat, damunt tots sense excepció. Per altra banda, davant qualque pressió politicosocial, com ara l´acció pertinaç del blaverisme valencià, doncs sense pega passen olímpicament de la filologia, etc. A ells els enamora Espanya i l´espanyol, sobretot. Són ferms nacionalistes d´aquesta causa. És clar que estan en el seu dret d´estar per allò que vulguen. Més innocents nosaltres per confiar-hi…

Podeu deixar un comentari