Lituània, la llum

Aquests dies he tingut l’oportunitat de visitar Lituània, gràcies a la invitació que m’han fet a participar a les Jornades de Cultura Catalana a Kaunas (Catweek) que l’Associació Catalano-Lituana ha tingut l’encert d’organitzar i ha conduït magníficament. Vaig anar-hi a parlar de la situació de la llengua catalana, però també a obrir els ulls i parar l’orella pel que fa a la situació del lituà. I n’he fet aquest article per al Diari de Balears, que us convit a llegir.

3 comentaris

3 comentaris rebuts

  1
 1. XB - 04 maig 2006 2:47 pm

  Gabriel,

  És una delícia llegir el teu article.
  Va ser un honor comptar amb la teva presència. Veure aquest article és un dels millors regals que ens ha ofert aquesta Catweek. Simplement: gràcies i fins ben aviat!

  XB
  President Associació Catalano-Lituana

 2. 2
 3. Marc - 04 maig 2006 6:39 pm

  Per arribar a la situació de Lituània, el nostre país necessita dos factors:

  – Que passin algunes generacions per a què els ciutadans perdin les arrels en altres territoris de la Península (encara que sigui tabú, com que jo tinc arrels andaluses, ho puc dir).

  – i que es visqui una crisi econòmica que desencadeni una insatisfacció de la població envers l’Estat que ens malgoverna (això és qüestió d’esperar, tot és cíclic en aquest món).

  Lògicament, aquest sentiment que molts tenim actualment l’hem de fer perdurar i fer-lo públic, per a què quan es donguin aquests dos factors, encara hi hagi gent que defensi la nostra posició. Llavors sí que ho tindran més fàcil per convèncer.

  Encara que possiblement molts no ho veurem, que no ens retreguin els nostres fills el fet de per què no vam continuar defensant allò que ja defensaven homes i dones de generacions anteriors i que era el millor per al futur de la nostra cultura i identitat.

  Salut, constància i paciència.

 4. 3
 5. Kapde - 05 maig 2006 8:35 am

  Magnífic article.

  Ets un gran patriota. D’un país petit, això si, però d’un país del món, al cap i a la fi. Així ho demostres creant vincles amb altres pobles.

  Salut! terra, treball, cultura, sentiment…

Podeu deixar un comentari