Eleccions “municipals” i mitjans municipals

A Catalunya Ràdio i a TV3 s’inflen de dir que el pròxim dia 27 hi ha “eleccions municipals”. Que avui comença la campanya per a les “eleccions municipals”. I vinga eleccions municipals.

Comparau amb la notícia de capçalera d’avui de Vilaweb: “A mitjanit comença la recta final per a les eleccions del 27-M a les Corts valencianes, al Parlament balear, als consells insulars, al Consell General d’Aran i als ajuntaments”. No hi ha color.

I crec que la Corporació està en mans d’ERC. Mai m’hauria imaginat que uns dirigents d’un partit nacional i independentista em poguessin arribar a defraudar d’aquesta manera.

Quin sainet, que els valencians i els illencs traguem el fetge per la boca per poder veure aquesta meravella de ràdio i televisió.

8 comentaris

8 comentaris rebuts

    1
  1. Timothy Barton - 10 maig 2007 11:42 pm

    No entenc? Quin problema hi ha amb “municipals”?

    En quant al partit, visca el dia que a l’Estat espanyol els mitjans no depenguin de partits polítics. Si ERC imposa un vocabulari, jo trobo que això és molt dolent per la democràcia.

  2. 2
  3. G. Bibiloni - 11 maig 2007 1:44 pm

    Els comentaris dels lectors tenen la gran utilitat que de vegades et fan veure que la teva redacció no és prou explícita o no dónes prou elements perquè t’entenguin bé. Com potser és aquest cas.
    No parlava de vocabulari sinó de marc nacional. Si el marc nacional de TV3 i Catalunya Ràdio és la comunitat autònoma de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, les eleccions són municipals. Si el marc nacional són els Països Catalans, com crec que defensaven els amics d’Esquerra, les eleccions no són municipals.
    Ja que hi som, sobre TV3 recoman de llegir:
    Comentari de Vicent Partal
    Editorial de Directe.cat

  4. 3
  5. Joan - 11 maig 2007 6:09 pm

    Biel, parlant d’ERC, avui he vist el seu anunci publicitari per aquestes eleccions a TV3 i he quedat astorat. Sortien en primer pla en Jordi Portabella, en Carod i en Puigcercós, normal, però… qui sortia en segon pla? Doncs la candidata a… ”Palma de Mallorca”. Si no arriben a ser catalanistes i independentistes no sé que haguessin arribat a fer. Naturalment, dels candidats als Parlaments del País Valencià i les Illes Balears, res de res.

    A veure els responsables de campanya d’aquest partit passen pel teu blog per llegir el teu interessantíssim article sobre el nom de Palma, perquè la veritat és que de seguir així, als quatre simpatitzants que tenen ens deixen sense ganes d’anar a les urnes.

  6. 4
  7. Antoni Martiàñez - 12 maig 2007 8:59 am

    No entenc l\’actitud d\’ERC en relació a la TV3 i tenc moltes ganes de saber de quins arguments disposaran per defensar la seva no-gestió. Jo també em sent defraudat en aquest aspecte. Esquerra fa un discurs de partit nacional cataloncèntric que reivindica el marc nacional dels Països Catalans, però quan té l\’ocasió de posar en pràctica allò que tant han predicat sempre els seus dirigents, mira cap a un altre costat. Hi ha qui ho comprengui? O els \”grans patriotes\” -permeteu-me que en dubti- d\’Esquerra canvien d\’actitud o passaran a la història com els qui van tenir l\’oportunitat immillorable d\’invertir el procés espanyolitzador de TV3 i no ho van tenir la valentia ni les ganes de fer-ho possible.

  8. 5
  9. Pep - 12 maig 2007 2:03 pm

    A mi, mallorquí que visc a Barcelona em passa el mateix. M’he passat la setmana recordant que la convocatòria de dia 27, és per a la majoria de Comunitats Autònomes el dia de les eleccions als seus parlaments per Balears, també pels Consells. Alguns, sense deixar de mirar-se la guixa amb un ull, em miraven astorats amb l’altre.

  10. 6
  11. Joan - 14 maig 2007 7:49 pm

    Un petit matís, el gran drama de la corporació és que és en mans del grupo Prisa. L’actual director és un exministre socialista, Joan Majó, que segueix totes les directrius del manual del bon desnacionalitzador. Aquest personatge i el seu equip, convé recordar-ho, són on són perquè fa quatre anys al parlament del principat el va votar el tripartit de la vergona (PSC-IC-PP), mentre els nacionalistes van presentar, cada un, un candidat diferent: ERC proposava en Puyal i CiU, el seu diputat Jordi Vilajoana. En aquestes qüestions tan sensibles per a l’interès nacional no podem permetre que els dos partits nacionalment catalans no es posin d’acord, ara n’estem pagant les desastroses conseqüències.

  12. 7
  13. Marc - 15 maig 2007 11:34 am

    Joan tens tota la raó. Actualment l’odi visceral que hi ha entre el PSOE i PP també es dóna, en certa mesura, entre CiU i ERC.
    És per aquesta raó, que tot em fa pensar que, per part de Zapatero, tot estava premeditat. Realment, va portar als de CiU a l’hort, i un cop els va entavanar amb l’Estatutet, els va deixar de banda a l’hora de fer coalició, i Mas i companyia es van quedar sense govern. Realment algú encara es creu el treatre que Montilla volia el tripartit i ZP la Sociovergència?
    A hores d’ara només desitjo que Maragall crei un nou PSUC que realment no tingui cap vincle amb el PSOE, i que per cert, de ben segur que tindria molta acceptació per part d’un sector catalanista que encara creu amb la utopia de l’Estat Federat.

  14. 8
  15. Jose Martín - 23 maig 2007 8:37 pm

    M’agrada aquesta reflexió perquè enllaça amb el que es viu a TV3. Centralisme. Pur i dur. Heu comentat que parla de les 4 províncies. Jo aclariria que parla, en exclusiva de la ciutat de Barcelona. Què hi ha més enllà? Sembla que poc més que quatre pagesos…

    La cobertura informativa de les eleccions a TV3 és lamentable, per tant, no em sembla estrany que passi dels Països Catalans.

Podeu deixar un comentari