Deformació professional

Sóc una persona (0,09 segons Contrastant) sempre preocupada per la correcció de la llengua catalana que circula per aquest món. Els lingüistes, com els metges i els capellans, en cas de necessitat hem d’actuar sense mirar l’horari laboral. De manera que quan veig una cosa mal escrita, bota el corrector i la mà, amb el llapis purificador, té tendència a anar irrefrenable cap a la malifeta. Avui he vist per Internet aquesta imatge de l’esquerra, i el llapis –en aquest cas programa informàtic– se n’hi ha anat ben decidit. A baix la teniu endreçada. Per si qualcú la vol fer córrer, com a mínim que no vagi pel món amb aquestes vergonyes.

 

5 comentaris

5 comentaris rebuts

    1
  1. Òscar - 20 febrer 2006 4:29 pm

    Em pots dir per què és incorrecte "mentres" o donar-me alguna referència que justifique la incorrecció? Moltes gràcies

  2. 2
  3. G. Bibiloni - 20 febrer 2006 4:35 pm

    Podria apel·lar al principi d’autoritat, però no el faig servir gaire. Pens que mentres és una variant que té tradició en l’ús popular, però també que és bo que l’estàndard conservi la unitat entorn de la forma mentre.

  4. 3
  5. G. Bibiloni - 20 febrer 2006 5:36 pm

    Aclariment: sembla que l’autor o autors d’aquesta imatge han tingut l’encert de rectificar-la de forma diligent. Avui a primera hora sortia la variant "on estàveu" a E-Notícies (curiosament dins una secció titulada "curiositats"), i hores més tard al mateix lloc apareixia la variant corregida (sembla) pel mateix autor, que es pot trobar aquí amb major resolució. M’alegra que la meva "normalització" d’urgència ja no sigui necessària.

  6. 4
  7. Òscar - 20 febrer 2006 6:27 pm

    Moltes gràcies. És que precisament vaig fer un examen de corrector de textos de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i havia de justificar el doblet mentre/mentres apel·lant a gramàtics i lingüistes. Efectivament, no vaig saber què contestar.

    Pel que fa a ser/estar no et preguntaré, encara que els valencians tenim uns quants problemes. Millor m’agafe el capítol de la GCC de Rafa Ramos a veure si trac res a carregador.

    Salutacions

  8. 5
  9. Xavier - 20 febrer 2006 6:28 pm

    Jo hi he deixat postat un comentari al respecte. Ho he vist a l’e-noticies. I he vist, també, uns quants posts en aquest sentit. Tants que al final ells mateixos han decidit esmenar la pífia.

Podeu deixar un comentari