Viatjar per Palma en espanyol
És increïble. El senyor Joaquín Rodríguez i Rodríguez, regidor de l’Ajuntament de Palma no deu haver llegit el pacte per al govern municipal ni el pacte per al govern de les Illes Balears. Crec que s’hi diu alguna cosa de normalització lingüística. Perquè al senyor Rodríguez no se li ha acudit altra cosa que posar a tots els autobusos de Palma, per a ambientar la cosa, una emissora de ràdio que emet música majoritàriament en espanyol (una miqueta en anglès i zero patatero en català), amb tota la xerrameca en espanyol, igual que la publicitat i els butlletins informatius. Això exactament és el que sentiran els ciutadans de Palma dins l’autobús. El fet ha passat bastant desapercebut: només ho he llegit aquí. La cosa mereix una protesta ciutadana en tota regla. Senyora batlessa, explicau-li al vostre regidor que aquest país té una llengua i unes institucions que han promès respectar-la i promoure-la.
12 comentaris12 comentaris rebuts
Podeu deixar un comentari
L’explicació és la lletra e: psoE
Gabriel Bibiloni: Viatjar per Palma en espanyol…
[CiE] És increïble. El senyor Joaquín Rodríguez i Rodríguez, regidor de l’Ajuntament de Palma no deu haver llegit el pacte per al govern municipal ni el pacte per al govern de les Illes Balears. Crec que s’hi diu alguna cosa de normalització …
No podrien posar en Tomeu Penya i AL-Mayurka? AIxí la gent sabria quina música triomfa aquí, i els turistes ho podrien explicar en els seus països normals que en una illa posen música en un idioma no identificat que no és espanyol.
No seria més normal que hi sentissin IB3 ràdio, que per això és una emissora pública que pagam de la nostra butxaca?
A part de la qüestió d’alineació lingüística crec que ens trobam davant una agressió acústica. És impossible trobar un espai sense renou. Aquesta societat té pànic al silenci.
Si no és possible el silenci, que posin música clàssica, com a mal menor.
Això passa per posar gent com aquest individu de regidor. Mirau la foto.
Doncs no ho trobo gens estrany. Ací a Barcelona no pots sortir al carrer sense haver d’aguantar determinades emissores que emeten flamencades i espanyolades diverses. No són molts, però fan molt soroll els desgraciats que van en cotxe, amb la finestra baixada i aquesta merda de música a tot volum, amb tota la intenció de tocar els collons.
Els turistes acaben pensant que la música tradicional catalana són el flamenc i parents, quan tenim quantitat i qualitat per donar i per vendre.
Jordi, defensar la música pròpia és una cosa, però no és necessari menysprear la música d’altres països. Crec que et passes, sincerament. Una cosa és estar en contra del nivell sonor, però cadascú té el dret d’escoltar l’estil de música que vulgui, en la llengua que vulgui.
Ara, un altre tema és el que s’emet en els serveis públics, i estic totalment d’acord que hauria de ser una emissora en llengua catalana.
Gloriosa manera de celebrar el primer aniversari del nou Ajuntament de Palma que, en certes coses, podem veure que no es distancia gens de l´anterior. També molt sopitosa la poca difusió que se li ha donat a la notícia. He llegit que l´ominós acord radiofònic en qüestió s´aplicaria als nous autobusos que han d´arribar el març de l´any que ve, o sigui, que encara hi ha temps perquè els partis mallorquins que formen part de l´equip de govern de Cort forcin el PSOE a rectificar. Sigui com sigui, al tall de l´emissora que heu triat, professor, sí que hi ha un poc de música en català (Antònia Font). I indígena, no crec que l´aspecte físic del regidor en qüestió sigui el culpable de la seva desafortunada decisió política.
He escoltat 5 minuts Radio Diario i l’única expressió que me surt és “ppfffffff…..”. Per cert, Timothy, crec que questa emissora il·lustra perfectament el que en Jordi volia dir: una “espanyolada” no fa referència a tota la música feta a Espanya o per espanyols, sinó a una espècie de subgènere útil per classificar “triumfitos”, sons franquistes, pseudoflamenc, tota la discografia den Julio Iglesias, etc. És a dir, allò que Radio Diario emet. Tot això (i també bona part de la programació d’IB3Ràdio, i els horabaixes de Catalunya Ràdio), reconec que ho menyspreo. La meva solcuió seria que els bussos no sintonotzessin cap emissora. I si m’apurau, voldria que l’Ajuntament fes un decret que prohibís posar la ràdio o múisca (d’aquí o d’allà, tant m’és) a les botigues de roba, a cals dentistes, als restaurants, als avions, etc.
Silenci. I com han dit abans, com a mal menor, música clàssica, i a baix volumen. Ja hi ha prou mescla de renous.
Per motius que no venen al cas, viatj poc en autobús urbà, però l’altre dia vaig anar en bus i vaig poder comprovar que només parlaven en castellà. No em va sorprendre gens, ja sabem que el psoe no és gens nostrat i, tots els “altres” que li donen suport callen com a morts per no perdre la “cuota” de poder.