Llibres, roses i un poc de propaganda

Avui, Sant Jordi, és el dia que la lectura esdevé festa, la primavera s’afirma en forma d’esclat de roses, i els lectors es llancen al carrer a la recerca de l’aliment espiritual i del contacte amb els amics i coneguts. I els autors que estrenen, avui van més alegres que un gínjol, sobretot els qui han aconseguit un lloc alt en el rànquing de vendes, com aquesta meravella de catalana i de persona que es diu Najat El Hachmi, que ocupa el primer lloc. I jo, que sóc despistat de mena —bé, no sempre— quan avui he anat a passejar la curiositat pels carrers de Palma, no he caigut en el fet que jo també estrén fins que he vist el llibre. Bé, estrén llibre amb el meu nom al costat de vint-i-sis autors més. És a dir que la vanitat humana en aquest cas ha de ser forçosament minúscula. Però la satisfacció sempre hi és, i avui ve especialment del fet que compartir portada amb els personatges que hi veureu. Sean Connery i tot, què et pensaves?

Com solc fer amb totes les coses que public —sempre que això no creï problemes amb els editors—, penjaré la meva part en el lloc habitual

I una qüestió de tipografia: després dels dos punts algú volia posar-hi majúscula, però la casa editora no ho va voler.

8 comentaris

8 comentaris rebuts

    1
  1. Joan Capó - 23 abril 2008 8:24 pm

    ja l’he comprat!

  2. 2
  3. Timothy Barton - 24 abril 2008 12:15 am

    Un llibre amb tres autors que conec! L’hauré de comprar!

    Xavier Solano: Llegeixo – o més ben dit, llegia, perquè sembla que ja no hi escriu – el seu blog i el vaig conéixer llavors de la presentació del seu llibre a la biblioteca Catalònia.

    Carles Castellanos: El seu despatx a la UAB és just davant el meu.

    Gabriel Biblioni: Bé, no t’he conegut mai en persona, però llegeixo sovint el teu blog i fins i tot hi he contribuït amb la gravació de la bústia de veu d’Ono.

    A veure si algun dia es pot publicar un llibre amb el títol “El català: Estat de la llengua”. Seria força interessant.

  4. 3
  5. Ot - 24 abril 2008 9:26 am

    He perdut alguna cosa? Què és això de posar majúscula després de dos punts? Pots fer-nos-en cinc cèntims sisplau?

  6. 4
  7. Joan A. Coll - 24 abril 2008 10:51 am

    Molts d´anys, i enhorabona per l´article d´avui al Balears: serà una col.laboració habitual? Seria una bona notícia que així fos.

  8. 5
  9. G. Bibiloni - 24 abril 2008 11:04 am

    La cosa de la majúscula és bona d’entendre: és (minúscula) qüestió de rumiar-ho una mica.
    Gràcies, Joan A. Coll. Feia temps que no enviava cap article al Balears, i no per falta de ganes sinó més aviat per falta de temps. Esper continuar amb aquestes col·laboracions i que entre una i l’altra no passi massa temps.

  10. 6
  11. antoni riera - 25 abril 2008 4:19 pm

    Benvolgut Gabriel:

    Enhorabona pel llibre que ens presentes en el teu blog. Sóc un fidel lector del teu blog i et felicito per l’excel·lent dedicació i treball professional que hi fas. Salutacions cordials des de Puerto Rico.

    Toni

  12. 7
  13. G. Bibiloni - 25 abril 2008 5:04 pm

    Una abraçada, Toni.

  14. 8
  15. Carles Lladó i Badia - 04 juny 2008 5:40 pm

    Després de dos punts minúscula: sí.
    Però Estat en majúscula.
    Una abraçada, Gabriel. C.

Podeu deixar un comentari