S’acaba la comèdia

Ho va dir Jordi Pujol: “La missió del nacionalisme [el seu] és governar Catalunya. Tot se subordina a aquest fi”. Avui s’ha pogut comprovar un cop més que dins aquest tot, hi entra trair les aspiracions nacionals dels catalans de la manera més vil possible. La conxorxa PSOE-CIU podrà fer que el primer governi a Espanya i el segon a Catalunya, però serà en una Catalunya frustrada, desanimada i sense perspectives. Els mitjans fidels al nou pacte ja han començat la campanya d’ensarronament i de fer passar un vedell magre per bèstia grossa. Esquerra Republicana culmina amb una sonada coça al cul una trajectòria de cops baixos que va començar en el moment de la constitució del tripartit. Ha quedat sola –i potser és culpa seva–, i els espanyols de dreta i d’esquerra ara somriuen feliços davant la impossibilitat de la gran coalició nacional. Però Esquerra té una gran ocasió de començar avui mateix a retornar la il·lusió a molts de catalans i fer un salt important cap endavant. Pegarà un cop de puny a la taula, s’apartarà dels botiflers i s’unirà al seu poble indignat, o s’afegirà penosament als qui ens volen deixar orfes d’il·lusió? Aviat ho sabrem.

3 comentaris

3 comentaris rebuts

  1
 1. Joan Vicen - 22 gener 2006 10:59 pm

  Estic d’acord amb com ho dius. Esquerra toca dir no i no pot de cap manera dir que ara toca aix i quan tinguem ms vots ho farem d’una altra manera. ERC t la oportunitat de posar-se al costal del poble catal i confiar en nosaltres sols.

 2. 2
 3. roure vilbit - 24 gener 2006 4:14 pm

  …n’hi ha per a plegar!

  …es veu que de tradors tot n’s ple, com deia en Foix.

  …qu fer? Acusar de trador el partit del botiflerisme abjecte. I dir no. Dir sempre no al lladre senyoret qui ens vol la pell.

  Esquerra, declara’t per l’independncia sense tripijocs de col.laboracionisme inic.

  Esquerra, declara’t cleptfoba per sempre ms.

 4. 3
 5. Xavier Batalla - 24 gener 2006 6:21 pm

  Quan hom governa s quan la pot vessar.
  ERC ha estat collonuda fins qu ha tingut l’ocasi de demostrar-ho.
  Governar fa entrar en contradicci el missatge propi.
  Per aix no seria d’extranyar que ERC et/us pugui decebre. Insisteixo: una cosa s governar i l’altra viure en la plcida oposici.

  Un cop he hagut de veure en Zapatero al balc de la Generalitat i el cuento de la clau, ja no em quedar humor per pensar que encara tenim possibilitats de res seris.

  Catalunya est de rebaixes; fa dies.

Podeu deixar un comentari