Com ataquen els bandarres!

Que curiós! Quina casualitat que de cop quinze cònsols de quinze països hagin confluït en la feliç coincidència de demanar al Govern de les Illes Balears més espanyol i menys català en l’ensenyament i els serveis publics! Ho diu aquesta notícia del Diario de Mallorca.
Diuen els desconsolats diplomàtics, amb una gosadia sense consol, que el “predomini del català” suposa una discriminació per als immigrants, especialment els qui acaben d’arribar. ¿O és que els qui arriben d’aquests països al·ludits (França, Noruega, Polònia, Holanda, Filipines, Belice, Hongria, Suècia o Estats Units) a penes trepitgen terra insular se’ls encén la llum de la llengua espanyola i es posen a parlar-la i entendre-la com en el miracle de la Pentecosta?
Quina casualitat que fa poc s’hagi constituït una Asociación Familiar de Baleares, exquisidament finançada pel Govern balear del PP, ben disposada a moure combat contra els pocs avanços que ha fet el català a força de la suor de molta gent. Ara, aquesta nova fantasmada dels cònsols. Qui ha organitzat això? Cal investigar-ho urgentment. I en tot cas, els governs d’aquests països haurien de saber que els seus cònsols són barroerament utilitzats per a una empresa tan poc noble com assassinar una llengua parlada per unes persones que no volen més que viure en pau i essent qui són. Com la gent dels països normals, on l’única discriminació que es pot fer als immigrants és no facilitar-los l’aprenentatge de la llengua del país que els acull.

3 comentaris

3 comentaris rebuts

  1
 1. Jordi Caldentey - 17 novembre 2005 8:20 pm

  No hi ha dubtes d’una cosa: el partit franquista est ben decidit a desenvolupar un programa d’extermini final de la llengua catalana. Per assolir aquest objectiu criminal, no dubta a servir-se de qualsevol mitj al seu abast. Ara, el govern d’en Jaime Matas est ben decidit a servir-se de la immigraci com a fora de colonitzaci demogrfica per fer desaparixer el mallorqu, el menorqu, l’eivissenc, s a dir, el catal, de les escoles i imposar-hi el foraster.
  El mal s que el catalanisme -ni al nostre arxiplag ni enlloc- no t ni cerca tenir cap aliat exterior que pugui fer una mica de contraps al colonialisme espanyol. Provau de dir-ho a qualsevol catalanista i li pegaran rialles. Per reparau com els radicals espanyols (tot i tenir un estat!) no tenen cap mania ni una a crrer escapats a l’estranger a cercar-hi aliats. En Jaime Matas ara ho fa des de Mallorca amb els cnsols. N’Aznar no fa gaire era a Itlia a fer-hi saber la dolentia de l’estatut centrecatal. El sector franquista anticatal de l’esglsia catlica compta amb el suport del Vatic. En canvi, els catalans no cercam altre aliat exterior ms que els espanyols "bons allots", els espanyols ms o manco d’esquerres, que confiam que ens perdonaran la vida.
  El programa d’extermini de la catalanitat que vol dur a terme el partit franquista compta, a ms a ms, amb la propaganda racista de la Brunete. El catalanisme, en canvi, en lloc d’haver creat ja una contrabrunete catalana, no: continua badant, parant una galta darrere l’altra, callant, pensant que tothom toca ser tan lletrut com ell, que no cal fer propaganda de les coses que tothom tocaria saber, tant all on resisteix (com a Mallorca, Valncia, Fraga o Perpiny) com all on comanda una mica (a Barcelona), confiant que el bonjesuset ens ajudar perqu la nostra causa s justa i no cercam ms que existir. Confiam que en el mn l’tica s garantia de triomf i que la demaggia no va amb nosaltres. Ni encara que sigui per defensar-nos dels enemics que ens volen deixar com els maies al Per: estrangers dins ca nostra.
  Digau-me si hi ha res ms semblant a nosaltres que els jueus de l’Alemanya d’entreguerres.
  Jordi Caldentey

 2. 2
 3. Jaume Lafont - 19 novembre 2005 9:03 pm

  Berria.info s un mitj de comunicaci bilinge. Escriu en uscar per als de dins i en angls per al mn. Nosaltres, en canvi, tenim milers de webs i blogs i llistes en perfecte monolinge per al nostre gueto i zero recerca de simpaties i aliances a l’estranger.

  En aquest sentit, s una llstima que cataloniatoday.info no disposi d’una versi oberta. O potser s una agncia de notcies en angls, el que hem de menester, i TVC internacional, en angls i catal. Quan ens tornin a treure els tancs, com a mnim que el mn ho spiga.

  Aquest s el bilingisme que ens conv, el que ens obre el mn sencer, i no noms a les deixalles corruptes de l’imperi espanyol.

 4. 3
 5. Jaume Lafont - 20 novembre 2005 7:49 pm

  A http://cibernautes.com/jaume/dies/20051120/3985/ hi ha un directori de cnsols a Palma i alguns de Barcelona, que habitualment els supervisen. Per tant, poden estar ben interessats en aquesta patinada dels seus subordinats.

Podeu deixar un comentari