31 de desembre, Diada i Senyera
No tenim 600.000 euros per a comprar 50.000 banderes i regalar-les amb els diaris de Palma. Però tenim alguna idea. El 31 de desembre, Diada de Mallorca, commemoració dels nostres orígens, dia d’homenatge a l’Estendard, podem penjar la senyera històrica dels mallorquins a les nostres finestres d’Internet. Convit tots els mallorquins –o no mallorquins– que tinguin un blog o pàgina web que aquests dies hi posin aquesta imatge. I convit tothom a divulgar la idea i la imatge: tot és copiar i aferrar.
7 comentaris7 comentaris rebuts
Podeu deixar un comentari
bona idea, ara mateix la duré a la pràctica. Salut.
Molt bona iniciativa!
Jo no tenc pàgina web però esper que els qui en tenen una ho facin. En canvi, posaréla meva senyera catalana al jardí.
Jo (també) la celebro, i vos?. 31D Diada de Mallorca….
El 30 la manifestació seguida per l’ofrena, concerts i altres actes per celebrar-ho. El 31 l’acte oficial fet quasi per obligació i sense ganes. L’únic moment que podem veure a tots els polítics fent el paripé davant un símbol que ens fa recor…
Avui per primera vegada he accedit al teu blog, que m’ha agradat moltíssim. Casualment n’havia vist algun altre (no som adicte a Internet) i al teu hi he anat a parar cercant el significat i detalls de “no em ratllis”, que no havia pogut aclarir ni al DCVB ni al DECLC de Coromines ni cap d’altre. Enhorabona, i considera’m des d’avui un lector assidu d’aquesta pàgina en la que tantes coses útils ensenyes de la nostra llengua. A poc a poc, en els pròxims dies, aniré llegint tot el que hi ha sortit. Una salutació cordial,bon any nou, i per molts d’anys!
Moltes gràcies, Toni, pel teu amable comentari. És un honor que visitis aquesta modesta casa.
Molts d’anys i venturós 2007
Senyor Bibiloni;
Vaig conéixer la referència de la seva obra fa molt poc, a través de la nova edició del llibre de Francesc Viadel “No mos fareu catalans”.
L’he de dir que m’he sorprés molt gratament al visitar la seva web i el seu blog. He llegit només una part molt petita, però de moment l’argumentació exposada sobre la senyera o el rei Sanç(per exemple) em sembla brutal.
Llàstima que a autors com vostè, o en Pau Viciano o Antoni Furió al País Valencià, se’ls vulgui desprestigiar per temes polítics, agitant el conegut espantall del pancatalanisme.
L’he de dir, però, que l’explicaió històrica a la web del Consell de Mallorca (que vostè menciona) em sembla força desacomplexada sobre la catalanitat d’origen de les illes, i això em sembla molt positiu, puix no te res a veure amb les seves homòlogues al País Valencià o a l’Aragó, per exemple, que són molt més difuses i tergiversadores.
Fet i fet, tots els antics territoris de la Corona d’Aragó compartim moltes coses, i entre elles, la mateixa tradició pictòrica i historiogràfica de l’ús de “les 4 barres” sense afegitons.
Si bé com a actuals autonomies espanyoles no poden tenir la mateixa bandera, sí fora positiu, per a mi, la util.lització d’una senyera amb un escut o símbol privatiu del territori, com per exemple passa a l’Aragó o com va passar al Consell pre-autonòmic del País Valencià. Aquests tipus de banderes oficials acaben esdevenint de facto, per simplificació en quadribarrades sense més, i no deixen de ser representatives.
Però la política i la por pesa més que l’heràldica, la tradició i el seny en aquesta península.
Consideri’m des d’ara un lector assidu de la seva obra.
Felicitats, de veritat.
molt bona iniciativa en defensa de la senyera, endavant!