31 de desembre, Diada i Senyera

No tenim 600.000 euros per a comprar 50.000 banderes i regalar-les amb els diaris de Palma. Però tenim alguna idea. El 31 de desembre, Diada de Mallorca, commemoració dels nostres orígens, dia d’homenatge a l’Estendard, podem penjar la senyera històrica dels mallorquins a les nostres finestres d’Internet. Convit tots els mallorquins –o no mallorquins– que tinguin un blog o pàgina web que aquests dies hi posin aquesta imatge. I convit tothom a divulgar la idea i la imatge: tot és copiar i aferrar.

7 comentaris

7 comentaris rebuts

    1
  1. Joan Vicenç - 28 desembre 2006 9:03 pm

    bona idea, ara mateix la duré a la pràctica. Salut.

  2. 2
  3. Imma - 28 desembre 2006 10:34 pm

    Molt bona iniciativa!
    Jo no tenc pàgina web però esper que els qui en tenen una ho facin. En canvi, posaréla meva senyera catalana al jardí.

  4. 3
  5. El Blog d'en Potti - 29 desembre 2006 2:28 pm

    Jo (també) la celebro, i vos?. 31D Diada de Mallorca….

    El 30 la manifestació seguida per l’ofrena, concerts i altres actes per celebrar-ho. El 31 l’acte oficial fet quasi per obligació i sense ganes. L’únic moment que podem veure a tots els polítics fent el paripé davant un símbol que ens fa recor…

  6. 4
  7. Antoni Llull Martí - 03 gener 2007 3:52 pm

    Avui per primera vegada he accedit al teu blog, que m’ha agradat moltíssim. Casualment n’havia vist algun altre (no som adicte a Internet) i al teu hi he anat a parar cercant el significat i detalls de “no em ratllis”, que no havia pogut aclarir ni al DCVB ni al DECLC de Coromines ni cap d’altre. Enhorabona, i considera’m des d’avui un lector assidu d’aquesta pàgina en la que tantes coses útils ensenyes de la nostra llengua. A poc a poc, en els pròxims dies, aniré llegint tot el que hi ha sortit. Una salutació cordial,bon any nou, i per molts d’anys!

  8. 5
  9. G. Bibiloni - 03 gener 2007 9:14 pm

    Moltes gràcies, Toni, pel teu amable comentari. És un honor que visitis aquesta modesta casa.
    Molts d’anys i venturós 2007

  10. 6
  11. Òscar - 27 juny 2010 1:08 pm

    Senyor Bibiloni;

    Vaig conéixer la referència de la seva obra fa molt poc, a través de la nova edició del llibre de Francesc Viadel “No mos fareu catalans”.
    L’he de dir que m’he sorprés molt gratament al visitar la seva web i el seu blog. He llegit només una part molt petita, però de moment l’argumentació exposada sobre la senyera o el rei Sanç(per exemple) em sembla brutal.
    Llàstima que a autors com vostè, o en Pau Viciano o Antoni Furió al País Valencià, se’ls vulgui desprestigiar per temes polítics, agitant el conegut espantall del pancatalanisme.
    L’he de dir, però, que l’explicaió històrica a la web del Consell de Mallorca (que vostè menciona) em sembla força desacomplexada sobre la catalanitat d’origen de les illes, i això em sembla molt positiu, puix no te res a veure amb les seves homòlogues al País Valencià o a l’Aragó, per exemple, que són molt més difuses i tergiversadores.
    Fet i fet, tots els antics territoris de la Corona d’Aragó compartim moltes coses, i entre elles, la mateixa tradició pictòrica i historiogràfica de l’ús de “les 4 barres” sense afegitons.
    Si bé com a actuals autonomies espanyoles no poden tenir la mateixa bandera, sí fora positiu, per a mi, la util.lització d’una senyera amb un escut o símbol privatiu del territori, com per exemple passa a l’Aragó o com va passar al Consell pre-autonòmic del País Valencià. Aquests tipus de banderes oficials acaben esdevenint de facto, per simplificació en quadribarrades sense més, i no deixen de ser representatives.
    Però la política i la por pesa més que l’heràldica, la tradició i el seny en aquesta península.
    Consideri’m des d’ara un lector assidu de la seva obra.

    Felicitats, de veritat.

  12. 7
  13. Senyera Valenciana - 29 maig 2012 5:22 pm

    molt bona iniciativa en defensa de la senyera, endavant!

Podeu deixar un comentari