Pàgines de Gabriel Bibiloni

 

 

 


Benvingut, benvinguda.

Si considerau que utilitzar la llengua amb correcció és important; i, sobretot, si, a més, parlau en català públicament i us interessa donar una bona imatge; si sou ensenyant i us sentiu responsable del model donat als vostres alumnes; i, especialment, si sou professional dels mitjans de comunicació audiovisuals (ràdio, televisió) i sou conscient que la qualitat lingüística és una part essencial de la qualitat global del producte que oferiu, aquestes pàgines us poden ser molt útils.

Aquestes pàgines han estat fetes per a ajudar-vos a aconseguir una pronunciació perfecta. El nostre pla té tres parts:

Correcció de faltes bàsiques

Primer farem una comprovació de la possible existència de faltes bàsiques i, si n'hi ha, treballarem per a corregir-les. Aquesta primera fase és absolutament important. Posau-hi el màxim d'atenció i interès. L'únic que hem de fer és seguir unes quantes passes de manera ordenada.


Orientacions per a la bona pronunciació

En aquesta segona part, superats els defectes bàsics de pronunciació, o suposant que no n'hi hagi cap, us donarem una extensa col·lecció de recomanacions i orientacions per a assolir una pronúncia modèlica.


Models de pronunciació

Selecció d'àudios amb models de dicció bons i dolents.
Per a imitar els bons i allunyar-vos dels dolents.

També tenim un glossari de termes.

És molt important començar per la primera part: amb una caminadeta de set passes mirarem si la vostra pronunciació té alguns dels defectes –els set "pecats capitals" de la fonètica– que ara s'estenen especialment entre la gent jove; i us donarem orientacions i farem exercicis per a corregir-los, si escau. Posau els altaveus a un volum suficient, perquè fent clic damunt la imatge podreu sentir un bon model de pronunciació d'algunes paraules. Ànim i endavant.

Un clic aquí per a començar

 

Per a poder veure bé aquestes pàgines i sentir els sons cal tenir instal·lat l'Apple QuickTime. Si no el teniu, podeu descarregar-lo de franc aquí.

 

© Gabriel Bibiloni, 2006